Tip en ven Tip en ven Udskriftsvenlig Udskriftsvenlig Sidetræ Sidetræ

Indhold Du er her: Forside > Aalborg Nyheder

Aalborg

Velkommen i Sct. Mariæ kirke!

Frivillige til kirkekaffe

Vil du være med til at lave kirkekaffe?

 

Arbejdet indebærer at lave kaffe, stille småkager frem, evt. bage en kage og rydde op.

 

Så kom til møde efter messen søndag den 19. august (kl. ca. 11.15) i lokalet overfor køkkenet. Her planlægger vi hvem der laver kirkekaffe hvilke søndage i efteråret.

 

I efteråret skal der laves kirkekaffe følgende søndage:

9. september

23. september

7. oktober

28. oktober

11. november

25. november

9. december

Der er brug for frivillige !!! Kom og meld dig til eller hør mere om hvad arbejdet går ud på

Spørgsmål kan rettes til Hellen Zielke Nielsen telefon 51 36 67 48

 

Centrerende bøn-gruppen ved Sct. Mariæ Kirke, Aalborg

For jer der længes efter at opleve enheden med Gud og savner mulighed, tid og ro til fordybelse i jeres hverdag. Vi praktiserer centrerende bøn, som er en enkel metode til at få stilhed i sindet og åbne vores hjerter for Guds nærvær og helende virkning i os. Centrerende bøn bygger på kristendommens kontemplative visdom og praksis, der blev grundlagt af ørkenfædrene, som var forløbere for alle senere munke- og nonneordner. I middelalderen blev det videre udviklet af kristne mystikere, som fx Johannes af Korset, Teresa af Avila m.fl.

Den katolske munk, fader Thomas Keating, har kombineret den gamle kontemplative tradition, som var forbeholdt ordensfolk, med den nutidens psykologiske viden. På basis heraf har han udarbejdet en metode der gør det muligt for lægfolk at opleve stilheden i hverdagen og personligt erfare Guds nærvær.

Centrerende bøn er en del af en verdensomspændende økumenisk bevægelse: Contemplative Outreach, som har hovedsæde i USA i det kloster, hvor Thomas Keating opholder sig. De der er interesseret i at prøve denne form for kontemplativ bøn kan få en kort indføring og bagefter begynde at deltage i gruppen. Vi praktiserer centrende bøn og stilhed i ca. 30 minutter, hvorefter vi læser dagens evangelium og deler vores forståelse af dette som inspiration i vores daglige liv som kristne. Vi mødes hver mandag kl. 19.15 i kirkens bibliotek.

Pablo og Ingerid Cristoffanini, der står for gruppen, har været på kursus og retræte i Irland og er fortsat under uddannelse til at lede denne form for bøn. Hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere, er du velkommen til at kontakte os på 3028 2357.

 

 

 


Kirken er åben for besøgende dagligt mellem kl. 7.00 og 18.00

Der er messe mandag og onsdag kl. 9.00 og tirsdag og torsdag kl. 17.00 i kapellet. Fredag er messen kl. 17.00 i kirken. Se månedens program for nærmere detaljer.

I 1898 indbød biskop Von  Euch de to  kamillianerpatere, Pater Vido og Pater  Tembories, til at virke i Danmark.

Man ledte efter et egnet sted at starte et sogn. Det fandt man i Aalborg. Her slog de sig ned.

Den 19. April oprettedes  Sct. Mariæ sogn i en villa på Kastetvej.

I 1926 stod den nye Kirke færdig og  Sct. Mariæ Kirke blev indviet den 19. december samme år.

I 1999, den 19. marts, indviedes den renoverede og ombyggede Kamillianerklinik som et selvejende hospice og hedder nu kamillianerGaarden.

Den 1. og 2. maj 1998 fejrede menigheden ved  Sct. Mariæ Sogn 100 års jubilæum. 

 

---
Senest opdateret den 11/08-2018 14:37


Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' in /var/www/katolsk-nord.dk/public_html/admin/class/com_class.inc.php on line 10

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' in /var/www/katolsk-nord.dk/public_html/admin/class/com_class.inc.php on line 10

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' in /var/www/katolsk-nord.dk/public_html/admin/class/com_class.inc.php on line 10