Tip en ven Tip en ven Udskriftsvenlig Udskriftsvenlig Sidetræ Sidetræ

Indhold Du er her: Forside > Aalborg Nyheder

Aalborg

Velkommen i Sct. Mariæ kirke!

Pilgrimsgruppen ved Sct. Mariæ Kirke i Aalborg

 – indbyder alle interesserede til møde: tirsdag, den 14. maj 2019 kl. 18:30

i Sct. Mariæ Kirkes Bibliotek, hvor vi vil tale sammen om pilgrimsvandringer

 i almindelighed – og i særdeleshed vil tale om muligheder for og

lægge planer for sæsonens pilgrimsvandringer.

Vi kan dels lave vore egne vandringer, dels deltage i andre pilgrimsvandringer,

som arrangeres af Nordjysk Pilgrimsforening og/eller Den Danske Klosterrute

– herom vil der blive orienteret på mødet den 14. maj.

Kom og vær med!: hvis du har lyst til at høre mere

– og måske også gerne vil gå med på kommende vandringer!

Hvis du er interesseret, men ikke kan være med tirsdag, den 14. maj 2019,

så kan du for nærmere oplysninger kontakte: Sten Erik Løvgreen,

e-mail: sell@stofanet.dk – mobil: 22 27 62 73.

 

Centrerende bøn-gruppen ved Sct. Mariæ Kirke, Aalborg

For jer der længes efter at opleve enheden med Gud og savner mulighed, tid og ro til fordybelse i jeres hverdag. Vi praktiserer centrerende bøn, som er en enkel metode til at få stilhed i sindet og åbne vores hjerter for Guds nærvær og helende virkning i os. Centrerende bøn bygger på kristendommens kontemplative visdom og praksis, der blev grundlagt af ørkenfædrene, som var forløbere for alle senere munke- og nonneordner. I middelalderen blev det videre udviklet af kristne mystikere, som fx Johannes af Korset, Teresa af Avila m.fl.

Den katolske munk, fader Thomas Keating, har kombineret den gamle kontemplative tradition, som var forbeholdt ordensfolk, med den nutidens psykologiske viden. På basis heraf har han udarbejdet en metode der gør det muligt for lægfolk at opleve stilheden i hverdagen og personligt erfare Guds nærvær.

Centrerende bøn er en del af en verdensomspændende økumenisk bevægelse: Contemplative Outreach, som har hovedsæde i USA i det kloster, hvor Thomas Keating opholder sig. De der er interesseret i at prøve denne form for kontemplativ bøn kan få en kort indføring og bagefter begynde at deltage i gruppen. Vi praktiserer centrende bøn og stilhed i ca. 30 minutter, hvorefter vi læser dagens evangelium og deler vores forståelse af dette som inspiration i vores daglige liv som kristne. Vi mødes hver mandag kl. 19.15 i kirkens bibliotek.

Pablo og Ingerid Cristoffanini, der står for gruppen, har været på kursus og retræte i Irland og er fortsat under uddannelse til at lede denne form for bøn. Hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil vide mere, er du velkommen til at kontakte os på 3028 2357.

 

 

 


 

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' in /var/www/katolsk-nord.dk/public_html/admin/class/com_class.inc.php on line 10

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' in /var/www/katolsk-nord.dk/public_html/admin/class/com_class.inc.php on line 10